crump.
Crump Treehouse

Crump Treehouse

Crump Treehouse

Crump Treehouse

The Treehouse is a hideout for two boys and their friends, held by a gum on one side and a hill on the other.

Largely built from recycled materials, including a recently demolished carport, the project was an exercise in getting the most - from as little as possible. Set on a steep site overlooking the Derwent, it is accessed by duck-boards and consists of a small entry deck and a single room with a loft. A glazed facade captures the sun and view, while a timber door pops out from the roof form, allowing access to the tree and summer breeze. Lined in Baltic Pine, the cabin-like interior cocoons a sitting space and floating daybed, while the loft provides another place to climb and nap. The A-frame is generous in height - narrowing as it rises to frame the treetops and sky, while widening as it lowers to create child-friendly nooks.

Team: Nathan Crump + Jack Crump + Fox Crump

Completed: 2019

Builder: Nathan Crump + Ben Crump

Photographer: Andrew Knott

_MG_4204 copy.jpg
_MG_4214 copy.jpg
_MG_4353 copy.jpg
IMG_4273 copy.jpg
_MG_4199 copy.jpg
IMG_4406 copy.jpg